RL støtter forslag om kræftscreening og erstatning til brandfolk

RL støtter forslag om kræftscreening og erstatning til brandfolk

Et nyt borgerforslag omkring kræftscreening og erstatning til brandfolk der rammes af erhvervsbetinget cancer, har set dagens lys. Reddernes Landsklub hilser forslaget velkommen og vil anbefale alle vores medlemmer at skrive under og støtte forslaget. Det kan du gøre via artiklen her på linket nederst.

“Med livet som indsats… Når erhvervsbetinget cancer rammer brandfolk.” Sådan lyder titlen på forslaget.

Forslaget går ud på, at brandfolk bliver screenet for cancer hvert 1/2 år, således evt. sygdom kan opdages allerede i de tidlige stadier og dermed gribes hurtigere ind. Samtidig får forslaget ud på at visse kræftformer skal være godkendt som en erhvervsrelateret sygdom/skade for brandfolk.

Reddernes Landsklub vil gerne rette en tak til Christina Veje Damgaard fra Kolding, som er initiativtageren bag forslaget. Det er kun positivt når der er borgere som ønsker at rette fokus på et område, som vores medlemmer kan have gavn af.

Vi mener grundlæggende at der er behov for at se på hele området omkring brandfolk der rammes af cancer ift. at få sygdommen anerkendt som erhvervsrelateret. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at gå ind og støtte forslaget, så der i første omgang sættes endnu mere fokus på området.

Du kan læse mere om borgerforslaget samt underskrive på siden her