Overenskomst kursus – Responce

Overenskomst kursus – Responce

I denne uge, er 13 tillidsrepræsentanter samt afdelingsrepræsentanter, samlet i Karrebæksminde på 3F’s kursusejendom, Smålandshavet. Kurset afholdes over 3 dage, fra mandag til onsdag.

Reddernes Landsklub repræsenterer reddere ansat på 2 overenskomster, da Responce, der er et datterselskab i Falck, har en selvstændig overenskomst med 3F.

I et forsøg på at blive bedre rustet og klædt på, i forhold til overenskomstens bestemmelser, er der disse dage undervisning i indholdet. Den helt “nye” overenskomst er netop blevet færdigtrykt, hvilket alle har set frem til. Selvom overenskomsterne mellem Falck og Responce på mange måder ligner hinanden i indhold, er der også forskelle i mindre og større grad.

I 2015 opkøbte Falck Responce, hvorfor Responce blev et datterselskab i Falck.

Hos Responce er der i alt 10 tillidsrepræsentanter, med hhv. 6 i Region Syd, og 4 i Region Midtjylland. Overenskomsten giver mulighed for at der i hver region kan vælges en fællestillidsrepræsentant, hvilket der er gjort i begge regioner. Begge fællestillidsrepræsentanter er bestyrelsesmedlemmer i Reddernes Landsklub, på lige vilkår med de øvrige fællestillidsrepræsentanter fra Falck.

På kurset drøftes der blandt andet omkring udregning af arbejdstids årsnorm, genetillæg, mulitvagtsuger samt timeløn for overarbejde, som er nogle af de områder hvor der er væsentlige forskelle i forhold til overenskomsten mellem Falck og Responce.

Via de årlige overenskomst kurser, for både Falck og Responce, bliver tillidsrepræsentanterne klædt på til at hjælpe deres kolleger og medlemmerne af 3F og RL på stationerne.