OK20 – Afstemning

OK20 – Afstemning

Det samlede mæglingsforslag sendes nu til afstemning. Afstemningen starter fredag d. 27. marts kl. 10.00, og sidste frist for at stemme er tirsdag d. 14. april kl. 23.59, dagen efter 2. påskedag. Resultatet bliver offentliggjort torsdag 16. april klokken 12.

Alle medlemmer har direkte modtaget et link til 3Fs information. De af jer der har registreret en email eller et mobilnummer hos 3F modtager informationen digitalt. Det kan være i form af en mail fra Assembly Voting om OK20-afstemning. Denne mail kommer fra adressen 3f@mail.aion.dk. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk. De mails kan du godt åbne.

Vi har samlet alt det materiale, du skal bruge for at kunne tage stilling til resultatet. Derfor kan du hente alle protokollater i søgbare udgaver, præsentationsmateriale, vores flyer med information og nyttige links til andre ressourcer her på redder.dk

Anbefaling

Redderens Landsklub finder det dybt problematisk, at man vælger at gennemføre afstemningen midt i en krisetid. Krisen gør, at vi ikke kan holde direkte medlemsmøder. Møder, hvor overenskomstresultatet kan debatteres og opklarende spørgsmål kan besvares i detaljer. Medlemsdemokratiet er sat på standby under nedlukningen af vores samfund.

Vi har fået et overenskomstresultat lige op til en tid, hvor de begyndende konturer af en økonomisk krise tegner sig. Arbejdsgiverne begynder allerede at klage over de lønstigninger, der ligger i overenskomstforslaget. Det er som om, de allerede har glemt de fede år med tocifrede procentvise lønstigninger på chefgangen. Mange vil sidde derhjemme og tænke: Hvad kan vi håbe på at opnå nu, hvis vi ender i en konflikt? Sundhedsmyndighederne vurderer, at den nuværende sundhedskrise topper lige efter påske. Der er vel ingen, der kan forestille sig Danmark i en konflikt fra slutningen af april.

Vi finder, at det havde været behørigt at udskyde afstemningen til efter krisen, så resultatet kunne debatteres. Når det så er sagt, hvad så med resultatet?

Set på vores overenskomst alene er vores anbefaling et ja. Vi får stigninger på den særlige opsparing i procenter og muligheden for at komme af med de udskældte pålagte rådighedsvagter, som blev indført i 2017. Desuden bringer forliget flere frihedsrettigheder, gode senioraftaler, forbedringer for børnefamilier, realkompetencevurderinger, AMR-pakke og stigning i elevløn.

Vi har i de seneste 4 overenskomster lagt ryg til den ene forringelse efter den anden i udbuddets hellige tegn. Vi har arbejdet benhårdt siden OK17 for at det skulle stoppe i OK20 – og det gjorde det! Vi har, for første gang i 10 år, muligheden for at stemme om en overenskomst, der kun indeholder forbedringer. Vi har derfor et berettiget håb om, at vi er tilbage, hvor hver enkelt overenskomstforhandling byder på fremskridt, der kan bygges videre på.

Fik vi så indløst alle vores ønsker? Nej, bestemt ikke! Dette forlig repræsenterer, hvor langt vores arbejdsgiver vil strække sig. Forhandlingsudvalget var ikke bare nikkedukker, der sagde ja. Udvalget sagde tydeligt nej til Dansk Erhverv flere gange under forhandlingerne, og vi endte i ”forligsen”, hvor begge parter risikerede at få en standard overenskomst trukket ned over sig af forligsmanden.

Op til forhandlingerne fik 25 tillidsvalgte mulighed for at tage forhandlingsudvalget i ed. Det fik en stor indvirkning på forhandlingerne. Udvalget lyttede til de tillidsvalgte og bragte deres holdninger med ind til forhandlingsbordet. Vi fik fjernet alle uønskede ting i forliget og står tilbage med et forlig, der praktisk set kun indeholder forbedringer.

Vi skal løfte hinandens områder under en overenskomstforhandling. Det er en fordel ved at stå i et forbund, hvor vi i kraft af at være mange står stærkere over for arbejdsgiverne. Vi er sammen om OK20. Derfor skal vi have alle med! Byggeriet fik ikke løst deres udfordring med importen af udenlandsk arbejdskraft, der sætter den lokale lønforhandling ud af funktion. Ligeledes havde vi på transportområdet gerne set en konkret løsning på de atypiske ansættelser.

Vi havde gerne været en samfundskrise foruden. Når nu situationen er, som den er, anbefaler vi et ja. Vi ønsker ikke at få forligsskitsen åbnet igen. Det er på tide til at tage stikket hjem.

26. marts 2020

Reddernes Landsklub

Videre proces

Alle medlemmer har direkte modtaget et link til 3Fs information og forhandlingssekretær Flemming Overgaards udtalelse. Ellers kan du finde informationen ved at følge linket herunder:

Dette indhold er forbeholdt vores medlemmer. Venligst log ind for at se indholdet.

Læs mere om medlemsforbeholdt materiale på redder.dk.

Vores medlemmer kan desuden hente alt tilgængelig informationsmateriale herunder.


OK-forlig

Download

OK20 - Anbefaling

Download

OK20 - Protokollater - 3F Provinsen

Download

OK20 - Protokollater - 3F Responce

Download

OK20 - Protokollater - CF Hovedstaden

Download

OK20 - 3F - infomateriale

Download

OK20 - CF - infomateriale

Download