Konference for tillidsrepræsentanterne

Konference for tillidsrepræsentanterne

Den årlige branchekonference for tillidsvalgte løber i disse dage af stablen på 3F’s kursuscenter, Langsøhus i Silkeborg. Konferencen startede i går formiddag, hvor 76 tillidsrepræsentanter og enkelte afdelingsrepræsentanter er mødt op til 3 spændende dage.

Inden programmet officielt startede, blev der afholdt stilhed til ære for vores netop afdøde kollega, der ved en ulykke på motorvejen omkring Storebælt mandag middag, blev påkørt i forbindelse med udførelsen af sit arbejde.

Onsdag havde vi besøg af krisepsykolog Rikke Høgsted, som havde et uhyre interessant indlæg om forebyggelse af primær og sekundær traumatisering ved psykisk krævende arbejde og hvilke signaler, man skal være opmærksom på. Rikke Høgsted har skrevet bogen Grundbog i belastningspsykologi, som tidligere har været omtalt i Redderen.

Hvert år afholdes der branchekonferencer for tillidsvalgte på Redderområdet. Konferencerne holdes over 2 omgange, således der både holdes én for tillidsrepræsentanterne og én for arbejdsmiljørepræsentanterne.  Igen i år er tillidsrepræsentanterne samlet på Langsøhus i Silkeborg, som er en af 3F’s kursusejendomme i Danmark. Centret er et glimrende omdrejningspunkt for en faglig konference, hvor der i konferencesalen er mulighed for et stort deltagerantal.

Der rettes i år et særligt fokus frem mod de kommende overenskomstforhandlinger i 2020, ligesom der er fokus på det lokale organiseringsarbejde ude på stationerne. Det er afgørende med en stærk organisering i RL og 3F frem mod den næste overenskomstforhandling. I 2019 skal der indsamles overenskomstønsker, ligesom disse skal bearbejdes og udmønte sig i konkrete forhandlingstemaer.