COVID-19 vaccination

COVID-19 vaccination

I ambulance- og sygetransporttjenesten har vi ofte berøring med patienter og borgere, der tilhører gruppen af personer med øget risiko for et alvorligt forløb som følge af COVID-19.

Med en forventet europæisk godkendelse af en vaccine mod Covid-19 lige om hjørnet er der derfor, i samarbejde med RUS og 3F, blevet rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen med henblik på også at sikre tilbud om vaccination til vores frontpersonale.

Sundhedsstyrelsen udgav i slutningen af november deres rapport med titlen ‘Vaccination mod COVID-19: Planlægningsgrundlag for første fase af vaccinationsindsatsen’. Ambulance- og sygetransportpersonale er dog ikke nævnt direkte i rapporten, hvor målgruppen beskrives som ‘Personale i sundheds-, ældre- og evt. socialsektoren med tæt patient eller borgerkontakt, også i ambulante funktioner og i det private erhvervsliv.’

Vi har ikke kunne finde det specifikt beskrevet nogen steder, at ambulance- og sygetransportreddere er inkluderet i tilbuddet om vaccination til sundheds- og plejepersonale, men har en forventning om, at vi er inkluderet i denne gruppe, da vi dagligt har berøring med nogle af de mest sårbare patienter og borgere.

Epidemilov

Redderens Landsklub er desuden tilfredse med, at den nye epidemilov undsiger tvangsvaccinering, og at det dermed er op til den enkelte at vælge, om man vil vaccineres. Vi tror på, at man kommer længst med oplysning og frivillighed.

Vi vil, som også Sundhedsstyrelsen opfordrer til, anbefale arbejdspladsvaccination, hvor det er muligt.

Læs mere om vaccination mod Covid-19 på sundhedsstyrelsens hjemmeside.